Malzemeler:
√ Yarım su bardağı kırmızı mercimek
√ Yarım su bardağı sarı mercimek
√ 1 tatlı kaşığı zerdeçal
√ 3 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde)
√ 30 gram tereyağı
√ 1 adet havuç
√ 1 adet soğan
√ 1 adet küçük boy patates
Damla Sakızlı ve Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi;
Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Soyulup dörde bölünmüş soğan, doğranmış havuç ve patatesi ilave edin. 1 litre kadar sıcak et suyunu, tuzunu ve zerdeçalı ekleyin. Orta ateşte havuç iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan indirmeye 5 dakika kala havanda ezilmiş damla sakızlarını ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Blender ile pütürsüz kıvam elde edene dek ezin. Tekrar ocağa alın, tereyağını ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Sıcak servis yapın.
PembeRehberMegiciğim, badı beğenmenize çok mmeunn oldum canım. Artık yaparsın sık sık. Sevgiler
Bengucugum, iyi ki batsehtin bugun bu tariften, hemen bu aksama yapiyoruz, ellerine saglik, cok guzel gorunuyor.
Taze sebze deyince akan sular durur bende, nefis olmuş canım tpataze ve iştah ae7ıcı renkler ile ellerine sağlıklar olsun;) f6perim