Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Damla Çikolatalı Kurabiye

Damla Çikolatalı Kurabiye

kekMalzemeler:

• 125 gram tuzsuz tereyağı
• 1 adet yumurtanın sarısı
• 1,5 çay bardağı pudra şekeri
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 çorba kaşığı kakao
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 çay bardağı damla çikolata
• 2-2,5 su bardağı un

Hazırlanışı:

Tereyağını oda ısısında yumuşattıktan sonra pudra şekeri ve yumurta sarısı ile krema kıvamına gelene dek karıştırın. Ayrı bir kapta 2 bardak unu, kabartma tozunu, tarçını, vanilyayı ve kakaoyu eleyip harmanlayın. Bu karışımı krema kıvamındaki karışıma ilave edin. Elinize yapışmayacak bir kıvamda hamur olana dek yoğurun. Hamur çok yumuşak bir kıvamda olursa kalan yarım bardak unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayacak bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. En son damla çikolatayı ekleyin. Çok fazla yoğurmadan hamurla özleştirin. Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve üzerini hafifçe bastırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin.

 

OKU ➤  Upside Down Cheesecake

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir