Malzemeler
En az 500 gram ve 2.5 cm kalınlığında Dallas Steak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı silme deniz tuzu
Hazırlanışı
Et en az 3 hafta dinlenmiş olmalı. Bu tür etleri seçerken etin yağlı ve yağ oranın eşit miktarda ettin içine dağılmış olması lezzet için çok önemlidir. Eti dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar bekletin. Mangalınız ve döküm tavanız hazır ise eti ateşin üstünde ızgaraya temas etmeyecek şekilde bir kaç dakika bekletin.Sonrasında ızgaraya koyduğunuz etin bir yüzünü 2 dakika süreyle pişirin. Diğer yüzünü de 2 dakika pişirerek eti mühürleyin. Bu işlem etin suyunu kaybetmesini önleyecek ve lezzeti artıracaktır. Mühürleme işleminden sonra etin her iki yüzünü 4’er dakika daha pişirin. Dallas Steak’iniz servise hazırdır.