Tarif: Süleyman Dilsiz – Fotoğraf: Özgür Bakır – Prodüksiyon ve Styling: İnci Bak
4 Kişilik
Malzemeler:
100 gram çiriş otu, haşlanmış
1 çay kaşığı adaçayı, öğütülmüş
3 dilim pastırma
1 ekşi mayalı somun ekmeği, dilimlenmiş
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı bebe radika yaprakları, elle koparılmış
2 yumurtanın sarısı, haşlanmış ve ufalanmış
4 yemek kaşığı Ayvalık kelle peyniri, rendelenmiş
1 dal taze sarımsak
Hazırlanışı:
Çiriş otunu, limon suyu ekleyip 6-8 dakika haşlayın. Sonra adaçayıyla birlikte tavada soteleyin. Aynı tavada pastırma ve ekmekleri de kızartın. Kızarttığınız ekmek dilimleri üzerine çiriş otu ve radika yapraklarını yerleştirin. Üzerine peynir, pastırma dilimleri ve yumurta sarılarını serpiştirin. İsteğe göre taze sarımsakla birlikte servis edin.
#çirişotluradikasalatası #radikasalatası #salata #salad #food #yummy #dessert