Cimcik Cimcik Makarna Malzemeler:
> 1,5 su bardağı un
> 1 adet yumurta
> Tuz
> 1 çay bardağı su
> 1 küçük kase yoğurt
> 10 gram tereyağı
İç Malzemesi İçin:
> 100 gram kıyma
> 1 adet küçük boy soğan
> 3 dal maydanoz
> Tuz, karabiber
Cimcik Cimcik Makarna Hazırlanışı:
Unu eleyip tuz ile birlikte harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı ekleyin. Azar azar suyu ilave ederek pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp streç folyoya sarın ve oda sıcaklığında yarım saat kadar dinlendirin. İç malzemesi için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip yoğurun. Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra un serpilmiş tezgahın üzerine aktarın. Oklava yardımı ile hazır yufkadan biraz daha kalın bir hamur açın. Hamurdan küçük kareler elde edin. Ortalarına kıymalı karışımdan paylaştırın. Her hamur parçasını iki ucundan tutup ortadan birleştirin. Hamurları 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın. Süzüp servis tabağına aktarın. Çırpılmış yoğurdu ve tavada kızdırılmış tereyağını üzerine dökün. Sıcak sıcak servis yapın.