Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Çilekli Kafes Tart

by Yemek Zevki Editör
08 Ekim 2015
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Çilekli Kafes Tart
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

cilekli-kafes-tart

Çilekli Kafes Tart

Çilekli Kafes Tart için Malzemeler:
Yarım ölçü tatlı hamuru (tarifi kalp kurabiyede)
1 küçük kase çilek reçeli veya marmeladı (tercihen ev yapımı)
1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz içi
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Çilekli Kafes Tart Hazırlanışı:
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp az un serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile açın. Orta boy (yarım avuç küçüklüğünde) ve çok yüksek olmayan, yağlanmış tart kalıplarına açtığınız hamurları elinizle bastırarak yayın. İçini reçel ve iri çekilmiş ceviz içi ile doldurun. Üzerini kafes şeklinde kapatmak için de yine aynı şekilde hamur açıp bıçak yardımı ile şeritler kesin ve fotoğraftaki gibi kafes şeklinde tamamlayın. Hazırladığınız tart hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımı ile yumurta sarısı ile pudra şekeri karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Fırından alın, ılık ılık veya soğuk servis yapın.

Tags: çilekÇilekli Kafes TartÇilekli Kafes Tart HazırlanışıÇilekli Kafes Tart MalzemeleriÇilekli Kafes Tart Nasıl YapılırÇilekli Kafes Tart Tarifitart
Previous Post

Tatlı Kalp Kurabiyeler

Next Post

Fındık Kremalı Kek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Fındık Kremalı Kek

Fındık Kremalı Kek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki