Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Çilekli Cheesecake

Çilekli Cheesecake

cilekli-cheesscake

Çilekli Cheesecake Malzemeler:
Tabancı İçin:
> 250 gram yulaflı bisküvi > 25
gram tereyağı > 3 çorba kaşığı
nişasta > 1-2 çorba kaşığı süt
Peynirli Karışım İçin:
> 3 adet yumurta > 150 gram toz
şeker > 1 litre krema
> 300 gram labne peyniri
> 1 tatlı kaşığı un
> 1 tatlı kaşığı nişasta
> 1 paket vanilya
> 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
> 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Üzeri İçin:
> 100 gram çilek
> 80 gram eritilmiş bitter çikolata

Çilekli Cheesecake Hazırlanışı:

Tereyağını yakmadan eritip ılınmaya bırakın. Bisküvileri mutfak robotuna aktarın. Eritilip ılınmış tereyağını ve nişastayı ekleyip hamur haline gelene kadar karıştırın. Hamur sert bir kıvamdaysa 1-2 çorba kaşığı süt ilave edebilirsiniz. Hamuru yağlanmış kalıba elinizle bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın ve soğumaya bırakın. Peynirli karışımı için; Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana dek çırpın. Kremayı, önceden çırpmış olduğunuz labne peynirini ilave edin. Birkaç dakika daha orta devirde çırpın. En son unu, nişastayı, vanilyayı ve rendelenmiş portakal ile limon kabuğunu ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi birbirine yedirin. Karışımı soğumuş bisküvili tabanın üzerine dökün. 150 dereceye ayarlı fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Pişirme süreci bitince fırının kapağını açmadan, fırının içinde soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabına aktarıp birkaç saat bekletin. Servis etmeden yarım saat önce üzeri için çikolatayı benmari usulü eritin ve soğutmuş olduğunuz cheesecake’in üzerine dökün. Üzerine çilekleri dekoratif olacak şekilde dik olarak yerleştirin

OKU ➤  Divan Pastanelerinin Özel Lezzetleri İle Yazın Keyfini Çıkarmalı 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir