• 100 gram bitter kuvertür çikolata
• 50 gram krem çikolata
• 100 gram tereyağı
• 150 gram toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 tutam tuz
• 1 paket kabartma tozu
• 3 adet yumurta
• 90 gram un
Üzerini İçin:
• Rendelenmiş Hindistan cevizi
• Çilek reçeli (isteğe göre)
• Antep fıstığı içi
Hazırlanışı:
Tereyağını kuvertür ve krem çikolata ile birlikte benmari usulü eritin. Yumurtaları ve toz şekeri ekleyip spatula ile
karıştırın. Başka bir kap içerisinde unu, kabartma tozunu, bir tutam tuzu ve vanilyayı eleyip harmanlayın. Benmari usulü erittiğiniz çikolatalı karışımı ilave edin. Kek harcını yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Çikolatalı keki dilimleyin. İsteğe göre üzerini rendelenmiş Hindistan cevizi, çilek sos ve Antep fıstığı içi ile süsleyip servis edebilirsiniz.