Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Çikolatalı Kayısılı Mus

by Yemek Zevki Editör
03 Nisan 2015
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Çikolatalı Kayısılı Mus
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kayisili-mus

Çikolatalı Kayısılı Mus Malzemeler:

> 250 gram kuru kayısı
> Yarım çay kaşığı tarçın
> 130 gram sütlü çikolata
> 4 adet yumurta
> 320 ml. çiğ krema
> 80 gram toz şeker
> 60 gram parçalanmış bisküvi
yada kek kırıntısı

Süslemek İçin:
Kırıntı çikolata ve kuru kayısı

Çikolatalı Kayısılı Mus Hazırlanışı:

Tarçın ve kuru kayısıları üzerini kaplayacak kadar su dolu kaba koyup kaynatın. Kayısılar yumuşayınca suyunu süzüp blenderda püre haline getirin. Çikolatayı benmari usulü eritin, içine yumurta sarılarını ekleyip bir miktar pişirin. Hafif kıvam alınca benmariden alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta kremayı kabartın. Diğer bir kapta; şeker, az tuz ve yumurta beyazlarını kabartın. Sonrasında çikolatalı karışıma önce çırpılmış kremayı sonra folding yöntemiyle alttan üste doğru karıştırarak hazırladığınız musu koyun. Kupların alt kısmına kayısı marmeladı üst kısmına da çikolatalı musu doldurup buzdolabında dinlendirin. Rende çikolata ve kuru kayısılarla süsleyin.

Tags: Çikolatalı Kayısılı MusÇikolatalı Kayısılı Mus MalzemelerÇikolatalı Kayısılı Mus TarifiMusMus Tarifi
Previous Post

Cheddar Peynirli Omlet

Next Post

Cimcik Cimcik Makarna

Yemek Zevki Editör

Next Post
Cimcik Cimcik Makarna

Cimcik Cimcik Makarna

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki