Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Çikolatalı Cheesecake

by Hatice Ünal
09 Mayıs 2024
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Çikolatalı Cheesecake
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK

(4 – 6 Kişilik)

Malzemeler:

Tabanı İçin:

1 paket burçak bisküvi

1 paket pötibör bisküvi

50 gram tereyağı

2 çorba kaşığı portakal suyu

Peynirli Karışım İçin:

1 çay bardağı toz şeker

3 adet yumurta

400 gram tatlı lor (tercihen tuzsuz ve günlük)

100 gr labne peyniri (suyu iyice süzülmüş)

50 gram krem peynir (çok tuzlu olmasın)

1 çorba kaşığı nişasta

2 çorba kaşığı kakao

Üzeri İçin:

Çikolata parçaları

Hazırlanışı:

Tabanı için tereyağını eritip ılıtın. Mutfak robotuna bisküvileri aktarın. Üzerine tereyağını ve portakal suyunu dökün. Püre haline gelene dek ezin. Karışımı yuvarlak kelepçeli kalıba elinizle bastırarak yayın. Kalıbı buzluğa aktarın, 15 dakika kadar bekletin.

Peynirli karışım için yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın. Peynirleri, kakaoyu ve nişastayı ekleyin.  Orta devirde birkaç dakika çırpın. Karışımı kelepçeli kalıbın içine dökün. Üzerine çikolata parçalarını (tercihen ince ve yuvarlak) hafifçe batırın.  Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında pişirin. Fırının kapağını açmadan fırının içinde soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına aktarın. Birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.

#çikolatalıcheesecake 3cheesecake #çikolata #çikolatalıtarifler #food #yummy #dessert

 

Previous Post

Etsiz Yaprak Sarma

Next Post

Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav

Hatice Ünal

Next Post
Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav

Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki