Çikolatalı Brownie
( 8 kişilik)
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker,
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
25 gram kakao
1 paket kabartma tozu,
2 su bardağı un
Üzeri İçin Ganaj:
100 gram bitter kuvertür çikolata
100 gram krema
Hazırlanışı
Yumurtayı kar beyaz oluncaya kadar çırpın. Şeker ilave edip, çırpmaya devam edin. Diğer malzemeleri ekleyin.
Kalıbınızı yağlayın ve brownilerinizi kalıba dökün. Önceden ısıttığınız, 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Soğuması için kenara alın.
Üzeri için; Kremanızı geniş bir kaba alın ve ısıtın (kaynatmayın). Ocağınızın altını kapatın. Isınan kremanıza parçaladığınız çikolatayı katın ve erimesi için karıştırın. Soğuduktan sonra, akışkan olan ganajınızı brownienizin üzerine dökün. Soğuması için kenara alın. Bu işlemi yaparken pastanızı kek kalıbınızdan çıkartmayın. Üzerine kremşantiyi ince şerit gibi krema sıkma torbanızla sıkın. Arzu ettiğiniz şekli verin. Dinlendikten sonra kalıptan bıçak yardımı ile çıkartın.