Cezerye

0165Malzemeler:
• 750 gram havuç
• 250 gram ayva
• 650 gram şeker
• 6 yaprak jelatin
• Esmer şeker

Hazırlanışı:
Havuç ve ayvaları soyup el rendesiyle rendeleyin. Isıtılmış tencereye ayva ile havucu aktarın. İyice kavurduktan sonra şekeri ilave edip pişirmeye devam edin. Ayva ve havuçlar iyice yumuşayınca, robotta püre haline getirin. Yaprak jelatinleri soğuk suyun içinde yumuşatıp püreye ekleyin ve iyice karıştırın. Arzu ettiğiniz kalıpların içine dökün. Buzluğa aktarıp yaklaşık bir saat boyunca soğumasını bekleyin.
Servis
Kalıplardan çıkarttığınız cezeryenin üzerine ince bir tabaka esmer şeker döküp pürmüzle şekeri eritin.

OKU ➤  Çilekli Kalp Pasta

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir