Fotoğraf: Hande GÖKSAN
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 büyük kase asma yaprağı
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 demet taze soğan
2 diş sarımsak
Birkaç dal maydanoz
Birkaç dal taze nane
Birkaç dal taze reyhan
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kahve fincanı nar ekşisi
1 kahve fincanı zeytinyağı
50 gram tereyağı
Hazırlanışı:
Asma yapraklarını kaynar suda birkaç dakika haşlayıp soğuk suyun altında süzün. Taze soğanı, maydanozu, naneyi ve reyhanı yıkayıp kıyın ve geniş bir kaba aktarın. Bulguru, ceviz içini, birkaç kaşık suda inceltilmiş salçaları, tuzu, karabiberi ve nar ekşisini ekleyin.
Önceden haşlamış olduğunuz asma yapraklarından bir tanesini tezgahın üzerine yayın. İç malzemeden bir iki tatlı kaşığı kadarını alıp ortasına yerleştirin. Bir parmak kalınlığında olacak şekilde rulo yapın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp tabanı düz ve geniş bir tencereye yan yana dizin. Üzerine zeytinyağı ve 1 bardak sıcak suyu gezdirin, tuzunu dökün. En son sarmaların üzerine tereyağı parçaları yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte 35-45 dakika pişirin. Ocaktan alın. Tereyağını kızdırıp sarmaların üzerine gezdirin. Yarım saat dinlendirdikten sonra servise hazır edebilirsiniz. İsteğe göre birkaç parça ceviz içi ile süsleyebilir, yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz.
#cevizliyapraksarma #cevizlisarma #yapraksarma #sarma #ramazan #ramadan #iftar #sahur #yemekzevki #yemekzevktir #food #yummy #dessert