Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Cevizli Milföy Tatlı

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Cevizli Milföy Tatlı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

cevizli-milfoy-tatli

Cevizli Milföy Tatlı Malzemeler:

12 adet hazır kare milföy hamur

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Pudra şeker

Kreması İçin:

500 ml. süt 1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya 5 çorba kaşığı toz şeker

1 su bardağı krema

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

1 tatlı kaşığı tarçın

Süslemek İçin:

Ceviz içi

Portakal kabuğu şekerlemesi

Cevizli Milföy Tatlı Hazırlanışı:

Kare milföy hamurlarını oda ısısında yumuşattıktan sonra ikiye kesin. Yağlı kağıt üzerine yerleştirin. 220 dereceye ayarlı fırında, iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, üzerlerine pudra şeker serpip soğumaya bırakın. Kreması için; Derin bir tencerede unu, vanilyayı, nişastayı ve şekeri karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek pütürsüz bir kıvama gelene dek karıştırın. Karışımı kısık ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, hızlıca kremasını ekleyip çırpın. En son rendelenmiş portakal kabuğu ile tarçını ekleyip tatlandırın. Tekrar karıştırın.

Pişirdiğiniz milföy hamurlarından bir tanesini ızgara telin üzerine alın, üzerine sıkma torbasına aktardığınız kremasından sıkın, ince çekilmiş ceviz içi serpin. Milföyleri kat kat yerleştirip aralarına muhallebiyi yayarak, yani üç kat olacak şekilde işleme devam edin. En son portakal kabuğu şekerlemesi ve ceviz içi ile süsleyin. Soğuk servis yapın

Tags: Cevizli Milföy TatlıCevizli Milföy Tatlı HazırlanışıCevizli Milföy Tatlı MalzemelerCevizli Milföy Tatlı Tarifi
Previous Post

Pakmaya’dan Çikolata Partisi

Next Post

Knorr’dan Yepyeni Bir Çorba

Yemek Zevki Editör

Next Post
Knorr’dan Yepyeni Bir Çorba

Knorr’dan Yepyeni Bir Çorba

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki