Cevizli Milföy Tatlı Malzemeler:
12 adet hazır kare milföy hamur
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Pudra şeker
Kreması İçin:
500 ml. süt 1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya 5 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı krema
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek İçin:
Ceviz içi
Portakal kabuğu şekerlemesi
Cevizli Milföy Tatlı Hazırlanışı:
Kare milföy hamurlarını oda ısısında yumuşattıktan sonra ikiye kesin. Yağlı kağıt üzerine yerleştirin. 220 dereceye ayarlı fırında, iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, üzerlerine pudra şeker serpip soğumaya bırakın. Kreması için; Derin bir tencerede unu, vanilyayı, nişastayı ve şekeri karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek pütürsüz bir kıvama gelene dek karıştırın. Karışımı kısık ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, hızlıca kremasını ekleyip çırpın. En son rendelenmiş portakal kabuğu ile tarçını ekleyip tatlandırın. Tekrar karıştırın.
Pişirdiğiniz milföy hamurlarından bir tanesini ızgara telin üzerine alın, üzerine sıkma torbasına aktardığınız kremasından sıkın, ince çekilmiş ceviz içi serpin. Milföyleri kat kat yerleştirip aralarına muhallebiyi yayarak, yani üç kat olacak şekilde işleme devam edin. En son portakal kabuğu şekerlemesi ve ceviz içi ile süsleyin. Soğuk servis yapın