Cevizli Kömeç Malzemeler
400 gram un
40 gram yaş maya
120 gram ılık su
20 gram toz şeker
120 gram süt
50 gram sıvı yağ
10 gram tuz
300 gram ceviz
25 gram yumurta sarısı
30 gram susam
Cevizli Kömeç Hazırlanışı
Ilık suya yaş maya ve toz şeker koyarak karıştırın. Bir kaba un, sıvı yağ, süt, tuz ve su ve şekerle karıştırılmış maya koyarak yoğurun. Elde edilen yumuşak mayayı, 1 saat kadar üzeri kapalı olarak bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak hamuru bu şekilde açıp, yağlayıp, ceviz koymak suretiyle üst üste koyun. En üstteki hamur da yağlandıktan sonra, hamurun ortasından delik açıp içten dışa doğru kıvırın. Sonra kol böreği şeklinde kendi etrafına dolayıp yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam döktükten sonra önceden ısıttığınız ve 120 dereceye ayarladığınız fırında 15-20 dakika pişirin. Daha sonra fırın ısısını 180 dereceye çıkararak üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin.