Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Cevizli Kömeç

Cevizli Kömeç

kömec

 

Cevizli Kömeç Malzemeler

400 gram un

40 gram yaş maya

120 gram ılık su

20 gram toz şeker

120 gram süt

50 gram sıvı yağ

10 gram tuz

300 gram ceviz

25 gram yumurta sarısı

30 gram susam

 

Cevizli Kömeç Hazırlanışı

Ilık suya yaş maya ve toz şeker koyarak karıştırın. Bir kaba un, sıvı yağ, süt, tuz ve su ve şekerle karıştırılmış maya koyarak yoğurun. Elde edilen yumuşak mayayı, 1 saat kadar üzeri kapalı olarak bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak hamuru bu şekilde açıp, yağlayıp, ceviz koymak suretiyle üst üste koyun. En üstteki hamur da yağlandıktan sonra, hamurun ortasından delik açıp içten dışa doğru kıvırın. Sonra kol böreği şeklinde kendi etrafına dolayıp yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam döktükten sonra önceden ısıttığınız ve 120 dereceye ayarladığınız fırında 15-20 dakika pişirin. Daha sonra fırın ısısını 180 dereceye çıkararak üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir