Antakya lezzetlerini 4 yıldır İstanbullulara sunan Varka restoranın menüsünden Cevizli Biber Ezmesi Tarifi’ni yemeği sizlerle paylaşıyoruz.
Cevizli Biber Ezmesi
(4 Kişilik)
Cevizli Biber Ezmesi Malzemeler:
15 adet kurutulmuş kırmızı biber
300 gram ceviz içi
2 dilim ekmek içi
1 yemek kaşığı ay çiçeği yağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı ay çiçek yağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Cevizli Biber Ezmesi Hazırlanışı:
Biberlerin saplarını kopartın ve içindeki tohumları ayıklayın. Daha sonra biberleri tencereye aktarın, üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlamaya bırakın. İyice haşlanan biberleri süzgeç yardımı ile suyun içinden alın ve soğumaya bırakın. Biberler soğuduktan sonra kalan tüm malzemelerle birlikte mutfak robotuna aktarın. İyice çekip servis tabağına aktarın. Üzerine az ay çiçeği yağı ve nar ekşisi ile süsleyip servise hazır edin.
Şef: Ganimet Yeral