Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Cevizli Ay Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
19 Şubat 2016
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Cevizli Ay Kurabiye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

cevizli_ay_kurabiye

Cevizli Ay Kurabiye Tarifi

Cevizli Ay Kurabiye İçin Malzemeler:
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4-5 su bardağı un (3 su bardağından sonrasını kontrollü ekleyin)
2 çay bardağı pudra şekeri ( 1‘ini içine 1’ini üzerine bulamak için)

Cevizli Ay Kurabiye Hazırlanışı:
Tereyağını eritin, ocaktan alıp sıvı yağı da ilave edin. Ardından pudra şekeri, un, kabartma tozu vanilya ve cevizi ilave edip iyice yoğurun. 3 bardak undan sonrasını kontrollü olarak ilave edin. Elinizle ceviz büyüklüğünde bezeler kopartıp hafif yassı haline getirin. Çay bardağı ile ay şeklinde kesin. 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıktığında sıcak sıcak her tarafını pudra şekerine bulayın.

Tags: cevizliCevizli Ay KurabiyeCevizli Ay Kurabiye HazırlanışıCevizli Ay Kurabiye İçin MalzemelerCevizli Ay Kurabiye Nasıl YapılırCevizli Ay Kurabiye TarifiKurabiye
Previous Post

Susamlı Halka

Next Post

Sufle

Yemek Zevki Editör

Next Post
Sufle

Sufle

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki