Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler İftar Yemekleri

Çeşme Enginarı Dolması

by Yemek Zevki Editör
22 Mayıs 2014
in İftar Yemekleri, Sebze Yemekleri, Tarifler
473 20
0
Çeşme Enginarı Dolması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

limon

Malzemeler:

> 10 adet Çeşme enginarı (En fazla mandalina büyüklüğünde)
> 1 demet taze soğan
> 1 demet nane
> Yarım demet dereotu
> Yarım demet maydanoz
> 1 su bardağı pirinç
> 1 kahve fincanı zeytinyağı
> 1 adet limon
> 1 tatlı kaşığı toz şeker
> Tuz, karabiber

 

Hazırlanışı: Enginarların dışındaki kalın yaprakları temizleyin. Kalan yaprakların uç kısımları sert ise mutfak makası ile yaprakların sadece uç kısımlarını kesin. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra bir kaba aktarın. İnce kıyılmış yeşillikleri, zeytinyağını, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyin. İç malzemeyi enginar yapraklarının arasına özenle yerleştirin. Önceden ayıkladığınız kalın enginar kabuklarını tencerenin tabanına yayın. Üzerine doldurduğunuz enginarları yerleştirin. Limonları ince ince dilimleyip enginarların üzerine dizin. 1 bardak sıcak suyu da ekleyin. Orta ateşte, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Ilık veya soğuk servis yapın.

 

Tags: Ana YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

İyotlu tuz tüketiminde bilinçlenme gerekiyor

Next Post

Yeditepe Öğrencilerinden Yemek İsrafına Dijital Önlem

Yemek Zevki Editör

Next Post

Yeditepe Öğrencilerinden Yemek İsrafına Dijital Önlem

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki