Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Çeşme Enginarı Dolması

Çeşme Enginarı Dolması

limon

Malzemeler:

> 10 adet Çeşme enginarı (En fazla mandalina büyüklüğünde)
> 1 demet taze soğan
> 1 demet nane
> Yarım demet dereotu
> Yarım demet maydanoz
> 1 su bardağı pirinç
> 1 kahve fincanı zeytinyağı
> 1 adet limon
> 1 tatlı kaşığı toz şeker
> Tuz, karabiber

 

Hazırlanışı: Enginarların dışındaki kalın yaprakları temizleyin. Kalan yaprakların uç kısımları sert ise mutfak makası ile yaprakların sadece uç kısımlarını kesin. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra bir kaba aktarın. İnce kıyılmış yeşillikleri, zeytinyağını, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyin. İç malzemeyi enginar yapraklarının arasına özenle yerleştirin. Önceden ayıkladığınız kalın enginar kabuklarını tencerenin tabanına yayın. Üzerine doldurduğunuz enginarları yerleştirin. Limonları ince ince dilimleyip enginarların üzerine dizin. 1 bardak sıcak suyu da ekleyin. Orta ateşte, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Ilık veya soğuk servis yapın.

 

OKU ➤  Tamek Lezzetlerine Altın Heykel Ödülü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir