Bumbar Dolması Malzemeler:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet bütün kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber
Kuş üzümü
Kuzu gömleği
Bumbar Dolması Hazırlanışı:
Bir bütün kuzu ciğerini kaynar suda haşlayın. Kaynayan suyun içinden süzerek alın ve küp şeklinde doğrayın.
Kuzu ciğerini birkaç kaşık sıvı yağla birlikte tavada kızartın. Ocaktan alıp daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra pilavı hazırlayacağınız tencerede 1 çorba kaşığı tereyağıyla birlikte kavurun. Daha sonra, önceden kavurduğunuz kuzu ciğerini, tuzu, safranı ve kuş üzümlerini ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra 2,5 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın. Ateşi kısıp pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, demlenmeye bırakın.
Sakatatçıdan temin edilen kuzu gömleğini sıcak suya batırıp çıkartın. Gömleği kare kare kesip pürüzlü kısmı dışa gelecek şekilde bir kasenin içine oturtun. Gömleğin içini hazırladığınız iç pilav ile doldurulun ve fırın tepsisine yerleştirin.
190 dereceye ayarlı fırında, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun…