Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Bumbar Dolması

by Yemek Zevki Editör
26 Ocak 2015
in Tarifler
483 10
0
Bumbar Dolması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

bumbar

 

Bumbar Dolması Malzemeler:

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 adet bütün kuzu ciğeri

1 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı pirinç

2 su bardağı et suyu

Tuz, karabiber

Kuş üzümü

Kuzu gömleği

 

Bumbar Dolması Hazırlanışı:

Bir bütün kuzu ciğerini kaynar suda haşlayın. Kaynayan suyun içinden süzerek alın ve küp şeklinde doğrayın.

Kuzu ciğerini birkaç kaşık sıvı yağla birlikte tavada kızartın. Ocaktan alıp daha sonra kullanmak üzere ayırın.

Pirinci yıkayıp süzdükten sonra pilavı hazırlayacağınız tencerede 1 çorba kaşığı tereyağıyla birlikte kavurun. Daha sonra, önceden kavurduğunuz kuzu ciğerini, tuzu, safranı ve kuş üzümlerini ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra 2,5 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın. Ateşi kısıp pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, demlenmeye bırakın.

Sakatatçıdan temin edilen kuzu gömleğini sıcak suya batırıp çıkartın. Gömleği kare kare kesip pürüzlü kısmı dışa gelecek şekilde bir kasenin içine oturtun. Gömleğin içini hazırladığınız iç pilav ile doldurulun ve fırın tepsisine yerleştirin.

190 dereceye ayarlı fırında, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun…

Tags: Bumbar DolmasıBumbar Dolması HazırlanışıBumbar Dolması MalzemelerBumbar Dolması Tarifi
Previous Post

Madrid’den Madrid’e 2.740 Kilometre

Next Post

Isınmanın En Tutkulu Yolu Gerçek Sıcak Çikolata

Yemek Zevki Editör

Next Post
Isınmanın En Tutkulu Yolu Gerçek Sıcak Çikolata

Isınmanın En Tutkulu Yolu Gerçek Sıcak Çikolata

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki