Bulgurlu Yaprak Sarması Malzemeleri:
İÇİNDEKİLER ÖLÇÜ GRAM
Asma Yaprağı …… 150-200
Duru Pilavlık Bulgur 2 Su bardağı 300
Su 4 Su Bardağı 800
Nane 1 Yemek Kaşığı 1,5
Karabiber 1 Tatlı Kaşığı 2
Pul biber 2 Tatlı Kaşığı 4
Zeytin Yağı ½ Su Bardağı 100
Salça 2 Yemek Kaşığı 20
Tuz 2 Tatlı Kaşığı 12
Yoğurt (Süzme) 1,5 Su Bardağı 375
BULGURLU YAPRAK SARMASI HAZIRLANIŞI
Yapraklar yıkanır, sapları alınır. Tencerede 4 su bardağı su kaynatılır. İçine 1 tatlı kaşığı tuz atılarak yaprakların yarısı konur ve alt üst edilerek 4-5 dakika kadar kaynatılır. Kalan yapraklar da aynı şekilde haşlanır. Yaprağın haşlama suyu, 4 su bardağına tamamlanarak kaynatılır ve bulgur ilave edilerek suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine nane, karabiber, kırmızıbiber, zeytinyağı, salça ve kalan tuz ilave edilerek karıştırılır. Haşlanmış yaprağın ortasına hazırlanan harçtan konularak sarılır. Yoğurt ile servis yapılır.