Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon & Yapım: İnci BAK
(1 Kişilik)
Malzemeler:
35-40 adet iri yapraklı reyhan
Ayrıca 1 demet reyhan (tencereye sermek için)
1 kahve fincanı ince bulgur
1 kahve fincanı sıcak su
1 adet soğan
1 kahve fincanı süzme yoğurt
Tuz
Hazırlanışı:
Bulguru çukur bir kaba alın, üzerine sıcak suyu gezdirin, kabarıncaya kadar bekletin. Süzme yoğurdu, kıyılmış soğanı ve tuzu bulgura ilave edin. İyice yoğurun.
İri yapraklı (her biri avucunuzun yarısı kadar olmalı) reyhanı sıcak suda birkaç saniye kadar tutup çıkartın. Soğuk sudan geçirip hemen süzün. İki adet reyhan yaprağını üst üste serip hazırladığınız iç malzemeden yerleştirin. Rulo şeklinde sarma gibi sarın. Zeytinyağından 1 çorba kaşığı kadarını tencereye fırça yardımı ile sürün ve 1 demet reyhanı da tencereye yayın. Üzerine sarmaları yerleştirin. Çok kısık ateşte 5 dakika pişirin. Tencerenin kapağını kapatın. İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla servis yapın.