Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Yöresel Yemekler

Bulgurlu Reyhan Sarma

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Yöresel Yemekler
478 15
0
Bulgurlu Reyhan Sarma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler
• 35-40 adet iri yapraklı reyhan
• Ayrıca 1 demet reyhan (tencereye sermek için)
• 1 kahve fincanı ince bulgur
• 1 kahve fincanı sıcak su
• 1 adet soğan
• 1 kahve fincanı süzme yoğurt
• Tuz
Bulgurlu Reyhan Sarma Tarifi:
Bulguru çukur bir kaba alın, üzerine sıcak suyu gezdirin, kabarıncaya kadar bekletin.
Süzme yoğurdu, kıyılmış soğanı ve tuzu bulgura ilave edin. İyice yoğurun.
İri yapraklı (her biri avucunuzun yarısı kadar olmalı) reyhanı sıcak suda birkaç saniye kadar tutup çıkartın. Soğuk sudan geçirip hemen süzün. İki adet reyhan yaprağını üst üste serip hazırladığınız iç malzemeden yerleştirin. Rulo şeklinde sarma gibi sarın. Zeytinyağından 1 çorba kaşığı kadarını tencereye fırça yardımı ile sürün ve 1 demet reyhanı da tencereye yayın. Üzerine sarmaları yerleştirin. Çok kısık ateşte 5 dakika pişirin. Tencerenin kapağını kapatın. İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Tags: yöresel yemekler
Previous Post

Geleli Kebabı

Next Post

Vücudun kaybettiği enerjiyi Selva Buğday Ruşeymi ile geri kazanın

Yemek Zevki Editör

Next Post
Vücudun kaybettiği enerjiyi Selva Buğday Ruşeymi ile geri kazanın

Vücudun kaybettiği enerjiyi Selva Buğday Ruşeymi ile geri kazanın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki