Buharda Somon Salatası Malzemeler:
500 gram derisi alınmış somon fileto
1 adet marul
200 gram kuzukulağı
200 gram roka
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
Yarım demet dereotu
100 ml. zeytinyağı
2 adet limon
Tuz, karabiber
Buharda Somon Salatası Hazırlanışı:
Somonları tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.
Buharda pişirme için; Tencerenizin içine oturacak şekilde bir elek yerleştirin. Tencerenin dibine su dökün ve somonları eleğe yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakikada pişirin.
Su buharında pişen somonları soğumaya bırakın. Bir çatal yardımıyla rastgele 3’e 4’e bölün. Zeytinyağı, limon suyu ve kıyılmış dereotu ile somonlarınızı tatlandırın.
Salata için; Kullanacağınız tüm yeşillikleri sirkeli soğuk suda yıkayın ve iyice kurutun.
Servis edeceğiniz zaman arzuya göre iri kıyım veya ince ince doğrayın. Salata sosu ile soslayıp üzerlerine hazırladığınız somonları ekleyin.