Fotoğraf: Hande Göksan
(4 Kişilik)
Malzemeler:
5 su bardağı su
1 kahve fincanı buğday
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 büyük kase yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
Kuru nane, top kırmızıbiber
Tuz
Hazırlanışı:
Soğanı soyup rendeleyin. Tereyağını eritin, soğanı karamelize olana dek sürekli karıştırarak kavurun. Suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca buğdayı ilave edin. Orta ateşte, buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ayrı bir kasede yoğurdu, yumurta sarısını ve naneyi karıştırın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık kadar alıp karışımın ılınmasını sağlayın. Daha sonra kaynayan çorba suyuna azar azar ilave ederek sürekli karıştırın. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Tuzunu ve top kırmızıbiberi ekleyip tatlandırın. Sıcak servis yapın.
#buğdaylıyaylaçorbası #yaylaçorbası #çorba #soup #food #yummy #dessert