Briwat
(12 Adet İçin)
Malzemeler:
4 kat hazır baklava yufkası
1 adet tavuk göğüs eti
10 adet çiğ badem
5 adet ceviz içi
2 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ (Kızartmak isterseniz)
Hazırlanışı:
Tavuk göğüs etini haşlayın. Haşladığınız eti süzüp iri parçalar halinde doğrayın ve mutfak robotuna aktarın. Badem ve ceviz içini ilave edip ezin.
Yumurtanın akını ve sarısını ayrı kaplara ayırın.
İkişer kat baklava yufkasının aralarını hafif yağlayın ve yufkaları üst üste yerleştirip uzun dikdörtgen şeritler halinde kesin.
Tavuk etli karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar oluşturup şeritlerin bir ucuna yerleştirin.
Yufkayı üçgen şeklinde şeridin sonuna kadar katlayın.
Yufkanın sonuna geldiğinizde en uç kısmını yumurtanın beyazına batırıp kapanmasını sağlayın.
Eğer kızartmak isterseniz tavada yağı iyice kızdırın.
Sonra hazırladığınız briwatların her iki tarafını kızarana kadar pişirin. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağının süzülmesini sağlayın.
Fırında pişirmek isterseniz üzerine yağlı kağıt serili fırın tepsisine briwatları yerleştirin (İsterseniz üzerine yumurtanın sarısını sürebilirsiniz).
Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında, altın sarısı olana kadar pişirin.
Briwatlarınızı servis tabağına alıp üzerine bal ve tarçın gezdirerek servis edin.
Başka malzemelerle hazırlamak isterseniz:
1- Eğer evde acı badem varsa çiğ soyulmuş bademler yerine acı bademi de tercih edebilirsiniz.
2- Tavuk istemezseniz ya da ben tatlı ile tuzluyu karıştırmak istemem derseniz sadece badem ve ceviz ile de hazırlayabilirsiniz.
3- Tuzlu olarak da deniz mahsulü veya keçi peyniriyle iç malzemesi hazırlayıp çeşitlendirebilirsiniz.