Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN
(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet yumurta
100 gram tereyağı
2 çorba kaşığı süt
1 tutam tuz
Yarım su bardağı toz şeker
1+1/2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Çikolatalı Karışımı İçin:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tarçın
250 gram bitter çikolata
Hazırlanışı:
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırma kabına alın. Tüm malzemeleri iyice harmanlayın. Katı olmayacak bir hamur elde edin. Hamuru ikiye ayırın. İki ayrı tart kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hazırladığınız hamurları kalıplara yayın. Elinizle eşit şekilde tüm kalıba yayılmasını sağlayın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Unu ve tarçını ilave edin. Karıştırıp ılınmaya bırakın. Yumurta akını bir tutam tuzla çırpın. Akını yumurtalı karışıma ilave edin. En son yumurta sarısını ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Çikolatalı karışımı hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirin.
#bolçikolatalıtartbrownie #çikolatalıbrownie #tartbrownie #brownie #brownieyap #tatlı #çaysaati #kahvasaati #çikolatalıtarifler