Malzemeler
500 gram balkabağı
500 gram ayva
100 gram böğürtlen
10 adet karanfil
600 gram toz şeker
Böğürtlenli Kabaklı Ayva Tatlısı Hazırlanışı
Kabak ve ayvadan parizyen kaşık yardımıyla yuvarlak şekiller çıkarın. Ardından fırın poşetine koyun. Böğürtlen, karanfiller ve toz şekeri ekledikten sonra fırın poşetinin ağzını bağlayın. Geniş bir fırın tepsisinin içine 3 bardak su dökün. Poşeti tepsiye koyun. Önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırına verin. Yaklaşık 50 dakika fırında pişmeye bıraktığınız poşeti fırından çıkartıp süzün. Süzdüğünüz şerbeti bir tavada tekrar kaynatın. Kabak ve ayvaların üzerine dökerek servis yapın.