300 gram böğürtlen
1 paket burçak bisküvi
60 gram tereyağı
400 gram labne peyniri
Yarım su bardağı pudra şekeri
200 gram süzme yoğurt
2 yaprak jelatin
Böğürtlen Sosu İçin:
1 su bardağı böğürtlen
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı nişasta
Malzemeler
Bisküvileri rondoda un haline getirin. Tereyağını eritip un haline gelmiş bisküvilerle harmanlayın. Kelepçeli kabın dibine bisküvileri yayın.1 bardak böğürtleni tavada püre haline getirin. Jelatini soğuk suda eritip böğürtlenlere ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Bir kapta Labne peyniri pudra şekeri ile çırpın. Yoğurdu ve böğürtlenleri ilave edin.Karıştırın. Kelepçeli kalıba bisküvilerin üzerine dökün. Buzdolabında bekletin.
Böğürtlen Sosu İçin; bir su bardağı böğürtleni rondoda püre haline getirin. Küçük bir tencerede nişasta ve pudra şekeri ile koyulaşana kadar pişirin.
Kelepçeli kalıptan cheesecake’i çıkarın. Sosu üzerine dökerek böğürtlenleri sosun üzerine dizin. Servis tabağına alın.