Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Bisküvi Kremalı Kurabiyeler

Bisküvi Kremalı Kurabiyeler

(20-25 Adet İçin)

Fotoğraf: Özgür Bakır

Malzemeler:

150 gram margarin

2,5 su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay bardağı toz şeker

2 adet yumurtanın sarısı

1 çay kaşığı zencefil tozu

Kreması İçin:

1 su bardağı süt

3 çorba kaşığı un

1 çay bardağı toz şeker

1 paket vanilya

2 adet yumurta

1 paket kakaolu pötibör bisküvi

Üzeri İçin:

Ceviz içi

Hazırlanışı:

Hamuru için; Margarini oda ısısında yumuşatın. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle köpük köpük olana dek çırpın. Hamur yoğurma kabına elenmiş unu, zencefili ve kabartma tozunu eleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp şekerli yumurtalı karışımı ve oda ısısında yumuşamış margarini ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirmeye bırakın. Kreması için; Sütü, unu, şekeri, vanilyayı ve yumurtaları sos tenceresine alın. İyice çırptıktan sonra çok kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bisküvileri mutfak robotunda un haline gelene dek karıştırıp muhallebiye ilave edin. Krema hamuru, sıkma torbasına aktarın.

Yoğurdunuz hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde tekrar yoğurun. Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp parçaları avucunuzun içinde yuvarlayın ve ortasını hafifçe çukurlaştırın. Yağlı kağıt üzerine dizin. Ortasındaki boşluklara da sıkma torbasından kremayı sıkın. En son üzerlerine yarımşar ceviz yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

#bisküvikremalıkurabiyeler #kurabiye #ramazan #ramadan #kurabiyetarifi #sahurluktarifler #sahur #iftarlıktarifler #iftardaneyapsam #sahurdaneyapsam #evdeyemekzevki #evderamazan #evdekal

Tavsiye

Fıstıklı Firik Pilavı

Tarif: Yıldız Öz Samaha – Fotoğraf: Cemil Yavuz 6 Kişilik Malzemeler: 500 gram kuzu kemikli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir