Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Biber Salçası

by Yemek Zevki Editör
08 Ekim 2013
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
0
Biber Salçası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 biber_salcasiMalzemeler:

3 kilo salçalık kırmızı biber

1,5 çorba kaşığı tuz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Salçalık biberlerin çekirdeklerini temizleyin. İrice doğradıktan sonra mutfak robotuna aktarıp püre haline gelinceye kadar ezin. Hazırladığınız biber püresini geniş bir alüminyum tepsiye yayın.

Güneşli ve kuru bir ortamda 3 gün boyunca günde birkaç kez, tahta kaşıkla iyice karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. Suyunu iyice çekince tuzunu ekleyip tatlandırın. İyice karıştırın. Güneşli bir ortamda bir gün daha bekletin.

Biber salçasını sterilize edilmiş kavanoza aktarın. Kapağını sıkıca kapatmadan önce üzerine 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı ilave edin. Zeytinyağı biber salçasının küflenmemesine yardımcı olacaktır. Salçayı buzdolabında muhafaza edin.

Salça:

Eski zamanlardaki gibi yoğun bir kış hazırlığına gerek kalmadı. İstediğimiz her şeyi her mevsim bulmak mümkün. Oysa kendi ellerimizle hiçbir koruyucu ve katkı maddesi kullanmadan hazırladığımız turşu, reçel, salça gibi gıdalar mutfağımızda olmayı fazlasıyla hak ediyorlar. Örneğin günümüzde evde salça yapmaya ne gerek var diyebilirsiniz. Ancak evde hazırladığınız salçanın lezzetini de başka bir yerde bulamazsınız. Salça özellikle domatesin ve olgunlaşmış kırmızı biberin çeşitli yöntemlerle koyulaştırılması sonucu elde edilen öze verilen addır. Yemeklere lezzet ve kıvam vermek, yemeklerin gıda değerini artırmak için kullanılır. Salça yapımında kullanılacak domates ve kırmızı biberler ince kabuklu, etli, oldukça kırmızı ve olgun olmalıdır. Salçaya çeşitli baharat, tuz, şeker, yumurta katılarak soslar hazırlanır. Bunlar da salata ve yemeklerde kullanılır. Koruyucu madde kullanılmadan hazırladığınız salçaları steril kaplara alarak üzerine zeytinyağı eklerseniz salçanızı açıldıktan sonra bile uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

PepsiCo’nun Türkiye’deki Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları Avrupa’ya Örnek Oluyor

Next Post

İhracatta İkinci Sıraya Yerleşen Türkiye, Dünyaya Yumurta Yediriyor

Yemek Zevki Editör

Next Post

İhracatta İkinci Sıraya Yerleşen Türkiye, Dünyaya Yumurta Yediriyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki