Beyaz Baklava Malzemeler
500 gram un
500 gram süt
90 gram nişasta
100 gram yumurta
750 gram şeker
250 gram tereyağı
250 gram ceviz
Şerbeti İçin:
750 gram şeker
1000 gram su
Beyaz Baklava Hazırlanışı
Un, bir adet yumurta ve sütü karıştırarak baklava hamuru yapın. Süt, nişasta ve şekeri bir tencerede karıştırarak muhallebi haline getirin. Muhallebi soğuyunca 2 adet yumurta ve bir adet sarısını ilave ederek karıştırın. Baklava hamurundan ince yufkalar açın ve aralarını yağlayın. 2 adet yufkayı şeritler halinde kesin. Birer kaşık muhallebi koyarak muska şeklinde sarın ve tepsiye dizin. Üzeri yağlandıktan sonra önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin. Bir tencerede su ve şeker şerbet haline gelene kadar pişirin ve soğutun. Fırından çıkan baklavalar soğuduktan sonra üzerine şerbet dökerek, baklavanın şerbeti çekmesi için bekletin. Baklavalar şerbeti çektikten sonra üzerine ceviz serperek servis edin.