Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Et Yemekleri

Beğendili Pazıya Sarılı Kuzu Pirzola

by Yemek Zevki Editör
30 Haziran 2013
in Et Yemekleri
488 5
0
Beğendili Pazıya Sarılı Kuzu Pirzola

Beğendili Pazıya Sarılı Kuzu Pirzola

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Beğendili Pazıya Sarılı Kuzu Pirzola

Malzemesi
• 10 kalem kuzu pirzola
• 1 bağ pazı
• 10 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık• 6 adet patlıcan
• 100 gram tereyağı • 100 gram un
• 1 su bardağı süt • 100 gram kaşar peyniri

Beğendili Pazıya Sarılı Kuzu Pirzola Tarifi:
Beğendi için patlıcanları közleyin, tereyağında unu renk alana
kadar kavurun ve soğuk sütü ekleyin. Akıcı bir kıvam elde
edince kenara alıp, közlediğiniz patlıcanları bıçakla ezdikten
sonra, beşamel sosa ilave edin. Rendelenmiş kaşarı ve baharatlarını
ayarladıktan sonra ise servis için beklemeye alın. Kuzu
pirzolaların ızgarada veya tavada hafif bir şekilde, her iki tarafını
dağlayın. Fıstıkları sarımsakla kavurun. Pirzolaların üzerine bu
fıstık ve sarımsak karışımından ilave edin. Baharatladıktan
sonra haşlanmış pazıları pirzolalara sarıp, 10 dakika fırınlayın
ve beğendiyle servis yapın.

Tags: Et Yemekleri
Previous Post

Ekşili Palamut

Next Post

Demirhindi Şerbeti

Yemek Zevki Editör

Next Post
Demirhindi Şerbeti

Demirhindi Şerbeti

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki