Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Bayat Ekmek Helvası

Bayat Ekmek Helvası

bayat-ekmek-helvasi

Bayat Ekmek Helvası Tarifi

Bayat Ekmek Helvası İçin Malzemeler:
3 su bardağı rondodan çekilmiş bayat ekmek (Kabukları dahil)
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya

Bayat Ekmek Helvası Hazırlanışı:
Bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı sütü kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Süt ılınınca vanilyayı ilave edip karıştırın.  Başka bir tencerede, 3 su bardağını dolduracak kadar rondoda un halinde çektiğiniz ekmekleri , 3 yemek kaşığı tereyağıyla birlikte sürekli karıştırarak rengi koyulaşana kadar kavurun. Kavurduğunuz karışıma önceden hazırladığınız ılık şerbeti ekleyin. Orta ateşte sütü biraz çektirin. Ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatın, 15 dakika dinlendirin. İsteğe göre kalıba paylaştırın, ters çevirerek servis tabağına aktarın. Arzunuza göre, üzerini vanilyalı dondurma, rendelenmiş Hindistancevizi, Antepfıstığı, ceviz içi, çikolata veya meyve sos ile dekore edip, servis yapın.

#BayatEkmekHelvası #helva #bayatekmek #BayatEkmekHelvasıTarifi #BayatEkmekHelvasıİçinMalzemeler #BayatEkmekHelvasıHazırlanışı

OKU ➤  Dondurmalı Bulgur Helvasına Bayılacaksınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir