Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Bamyalı Patates Çorbası

Bamyalı Patates Çorbası

12

Malzemeler:

> 200 gram bamya (küçük boy)

> 1 çorba kaşığı sirke

> 1 adet orta boy soğan

> 3 adet patates

> 1 su bardağı krema

> Yarım tatlı kaşığı hardal

> 1 adet limon

> 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

> 1 tatlı kaşığı tereyağı

> Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Bamyaları ayıklayıp  temizleyin. Bamyaları  daha sonra kaynayan  sirkeli suya atıp 5 dakika  kadar haşlayın ve süzün.  Soğanı ve patatesleri  soyup ince doğrayın. Çorba  tenceresini ocağa alın ve  ısıtın. Isınınca tereyağı  ve zeytinyağını ilave edin.  Yağların tam olarak  ısınmasını beklemeden  patatesi ve soğanı  ekleyin. Çok kısık ateşte  sebzeler saydamlaşana  kadar yaklaşık 10 dakika  kavurun. Üzerine 1,5 litre  su, et veya tavuk suyu ilave  edin. Orta ateşte, 10-15  dakika pişirdikten sonra  hardalı ekleyin. Birkaç  taşım kaynattıktan sonra  çorbayı blender yardımı ile  pürüzsüz bir kıvama gelene  kadar çırpın. Bamyaları,  tuzunu ve karabiberini ilave  edin. 5 dakika daha pişirin.  Ayrı bir sos tenceresinde  kremayı ısıtıp çorbaya  ekleyin. Hızlıca karıştırıp  ocaktan alın. Rendelenmiş  limon kabuğunu ekleyip  tatlandırın. Tencerenin  kapağını kapatın. 5 dakika  sonra servise hazır edin.  İsteğe göre maydanoz ile  süsleyin.

OKU ➤  Terbiyeli Kuşkonmaz Çorbası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir