Malzemeler:
> 200 gram bamya (küçük boy)
> 1 çorba kaşığı sirke
> 1 adet orta boy soğan
> 3 adet patates
> 1 su bardağı krema
> Yarım tatlı kaşığı hardal
> 1 adet limon
> 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
> 1 tatlı kaşığı tereyağı
> Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Bamyaları ayıklayıp temizleyin. Bamyaları daha sonra kaynayan sirkeli suya atıp 5 dakika kadar haşlayın ve süzün. Soğanı ve patatesleri soyup ince doğrayın. Çorba tenceresini ocağa alın ve ısıtın. Isınınca tereyağı ve zeytinyağını ilave edin. Yağların tam olarak ısınmasını beklemeden patatesi ve soğanı ekleyin. Çok kısık ateşte sebzeler saydamlaşana kadar yaklaşık 10 dakika kavurun. Üzerine 1,5 litre su, et veya tavuk suyu ilave edin. Orta ateşte, 10-15 dakika pişirdikten sonra hardalı ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra çorbayı blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Bamyaları, tuzunu ve karabiberini ilave edin. 5 dakika daha pişirin. Ayrı bir sos tenceresinde kremayı ısıtıp çorbaya ekleyin. Hızlıca karıştırıp ocaktan alın. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika sonra servise hazır edin. İsteğe göre maydanoz ile süsleyin.