Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Balkabaklı Ravioli Tarifi

by Yemek Zevki Editör
15 Aralık 2016
in Hamur İşi Tarifleri, Tarifler
478 15
0
balkabaklı ravioli
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Kadir Şef’in Aralık çalışmaları adeta ders niteliğinde. Bu çalışmalara bakıp iyi bir şefin yada mutfakseverin sanatında nasıl olması gerektiği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Tam olarak anlatmak istediğimiz; her alandan alınmış, birbirinden bağımsız ve zamansız farklı tarif skalaları… Dünya mutfağından, yöresele, deniz ürününden tatlıya kadar düşünülmüş kozmopolit seçkilerin tadını çıkarmanız dileğiyle…

Balkabaklı Ravioli

(4 Kişilik)

Balkabaklı Ravioli İçin Malzemeler:

Ravioli Hamuru İçin;
3 adet yumurta
500 gram un
100 gram balkabağı püresi
Tuz, yarım çay bardağı zeytinyağı
İç Malzemesi İçin:
100 gram rokfor peyniri
1 tatlı kaşığı toz parmesan
1 adet yumurta beyazı
150 gram balkabağı püresi
Sosu İçin;
Yarım su bardağı krema
2 çorba kaşığı ceviz içi
1 tatlı kaşığı toz parmesan
1 tatlı kaşığı balkabağı püresi
Tuz, karabiber

Balkabaklı Ravioli Hazırlanışı:

Hamurun malzemelerini karıştırarak yoğurun, 15 dakika dinlendirin. Baklava yufkası kalınlığında avuç içi kadar açın, iç harcını harmanladıktan sonra önce yumurta beyazı ile fırçalayın, sonra kaşık yardımı ile iç malzemeyi ekleyin, kenarlarını iyice bastırarak kapatın, kaynayan tuzlu ve yağlı suyun içerisinde 3-4 dakika haşlayın. Ayrı tavada sos malzemelerini karıştırın, tavada pişirin. Haşlanmış raviolinin üstüne koyup, afiyetle yiyin.

Şef: Kadir BAYRAK

Fotoğraflar: Hakkı GÜNERKAN

Tags: Balkabaklı RavioliBalkabaklı Ravioli HazırlanışıBalkabaklı Ravioli için malzemelerBalkabaklı Ravioli Tarifi
Previous Post

Kekik Soslu Tavuk Tarifi

Next Post

Arnavut Biberinde Mücver

Yemek Zevki Editör

Next Post
Arnavut Biberinde Mücver

Arnavut Biberinde Mücver

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki