Balkabaklı Barbunya Çorbası Malzemeler:
> 500 gram taze barbunya
> 1 dilim bal kabağı
> 1 çorba kaşığı tereyağı
> 1 çorba kaşığı sıvı yağ
> 1 adet soğan
> 2 diş sarımsak
> 1 adet küçük boy havuç
> 1 kilo domates
> Tuz, taze çekilmiş karabiber, toz kırmızı biber
Üzeri İçin:
> Nar taneleri
> 1 adet kırmızı soğan
> 1 çorba kaşığı tereyağı
Balkabaklı Barbunya Çorbası Hazırlanışı:
Taze barbunyaları temizleyip tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. 15 dakika haşlayıp siyah suyunu süzün. Tencerede tereyağı ile zeytinyağını ısıtıp çok ince kıyılmış sarımsaklar ile soğanı kavurun. Küp şeklinde kesilmiş havucu ve bal kabağını da ilave edin. Birkaç dakika kavurup rendelenmiş domatesleri ekleyin. Yüksek ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra önceden haşlayıp süzdüğünüz barbunyaları ve üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak suyu ilave edin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Kısık ateşte, barbunyalar haşlanıp hafif dağılıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, tuzunu ve baharatını ekleyip tatlandırın. Blenderde püre haline gelene dek ezin. İsteğe göre üzerini süslemek için; 1 çorba kaşığı tereyağını eritip ay şeklinde doğranmış kırmızı soğanı karamelize edin. Çorbayı sıcak sıcak kaselere paylaştırın. Üzerine karamelize olmuş kırmızı soğanı ekleyin ve bir miktar da nar serpiştirin.