Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Bal kabaklı Domates Çorbası

Bal kabaklı Domates Çorbası

Fotoğraf: R. Ömer İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK

(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 adet soğan

2 çorba kaşığı sıvı yağ

200 gram bal kabağı

1 adet patates

2 su bardağı domates suyu

3 su bardağı sıcak su

1 paket labne peyniri

1 çorba kaşığı tereyağı

Taze çekilmiş karabiber, kimyon

Hazırlanışı:

Soğanı kıyıp sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde doğranmış bal kabağını ve patatesi ilave edin. 5 dakika daha kavurduktan sonra domates suyunu ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp sıcak suyu ilave edin. Orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp blender ile pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezin. Çorbayı tekrar ocağın üzerine alın. Taze çekilmiş karabiber ile kimyonu ekleyip tatlandırın. Tuzunu (Domates suyunda yeteri kadar tuz vardır.) damak tadınıza göre ayarlayın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. İsteğe göre blenderde az sütle çırpılmış labne köpüğü eşliğinde sıcak sıcak servis yapın.

#balkabaklıdomatesçorbası #domatesçorbası #çorba #domates #soup #food #yummy #dessrt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir