Fotoğraf: Hande GÖKSAN Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanları: Sevil YÜCEL – Ekrem ÇAĞATAY
4 Kişilik
Malzemeler:
200 gram bal kabağı
Yarım küçük boy mor lahana
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı file Antepfıstığı
2 dal taze kişniş, yapraklara ayrılmış
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Yarım ceviz büyüklüğünde taze zencefil, çok ince kıyılıp püre haline gelmiş
Hazırlanışı:
Bal kabaklarını çok ince rendeleyip buharda 10 dakika haşlayın. Mor lahanayı 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım limonun suyu ile avucunuzda iyice ovun. Tüm malzemeyi karıştırma kabına alın. Harmanlayıp hemen servis yapın.
#balkabağısalatası #balkabağı #salata #salad #pumpkinsalad #food #yummy #dessert