Bakliyat Çorbası
Havaların soğumaya başladığı şu günlerde mini gurme ile evde daha çok vakit geçiriyoruz. Böyle havalarda yüksek miktarda lif ve bitkisel proteinler içeren bakliyat çorbasını ona daha sık yapıyorum. Nohut, börülce ve yeşil mercimeği ayrı ayrı yemeyen mini gurmeye hem bu besinleri yedirmiş oluyorum hem de baklagillerin içinde bulunan aminoasitlerle onun gelişimini destekliyorum.
Çorbanın tarifi ise şöyle:
Çorbaya başlamadan önce 1’er çay bardağı nohudu, kuru börülceyi ve yeşil mercimeği ayrı ayrı haşladım. Orta boy bir tencerede, 2 yemek kaşığı zeytinyağında, doğranmış 1 küçük soğanı ve 1 tatlı kaşığı naneyi kavurdum. 1 silme tatlı kaşığı un ile 1 tepeleme tatlı kaşığı ev yapımı domates salçasını da ekleyip kavurmaya devam ettim. 4 su bardağı sıcak suyu ve buzluğumda her daim bulundurduğum kemik suyundan da 1 su bardağı kadarını ekledim. Sonra haşladığım bakliyatı, 1 çay bardağı pilavlık bulguru ve 1 çay bardağı erişteyi attım içine. Erişteler pişince çok az tuz ve karabiber ile tatlandırdım.