Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Baklava Yufkasında Saray Burma

by Yemek Zevki Editör
06 Aralık 2014
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Baklava Yufkasında Saray Burma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

15

Baklava Yufkasında Saray Burma Malzemeler:

> 24 adet baklavalık yufka

> 300 gram fındık veya ceviz içi

> 125 gram margarin yağı > 1 çay bardağı sıvı yağ

> 125 gram tereyağı

Şerbeti İçin:

> 3 su bardağı toz şeker

> 3 buçuk su bardağı su > Yarım limon

Baklava Yufkasında Saray Burma Hazırlanışı:

Düz bir zemine baklavalık yufkaları serin. Üzerine fındık içini serpin, biz fındık içi kullandık. Siz isteğe göre ceviz içi de kullanabilirsiniz. Ardından yufkalarınızı oklavaya sarın ve baş parmağınız ve işaret parmağınızla yufkayı büzün. Daha sonra oklavayı çıkarıp, yufkanın iki uç kısmını ıslatarak birleştirin ve hazır olan burmaları yağladığınız tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra tereyağını, margarin yağını ve sıvı yağı bir tavada yakmadan kızdırın ve bu karışımız hazırladığınız burmaların üzerine dökün. Burmaları 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Şerbeti için; Toz şekeri, suyu ve limonun suyunu bir tencereye alın ve kaynatın. Şerbet suyu kaynadıktan sonra bir 15 dakika daha kaynamasını bekleyin. Ardından soğumuş olan saray burma tatlısının üzerine ılıtılmış şerbeti dökün. Tatlınızı biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Tags: Baklava Yufkasında Saray BurmaBaklava Yufkasında Saray Burma TarifiSaray BurmaSaray Burma Tarifi
Previous Post

Güveçte Kuru Fasulye

Next Post

Pikan ve Cranberry’li Biber Dolması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pikan ve Cranberry’li Biber Dolması

Pikan ve Cranberry’li Biber Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki