Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Baklava Yufkasında Karamel Soslu Karamelize Elma

by Yemek Zevki Editör
26 Nisan 2015
in Tatlı Tarifleri
458 35
0
Baklava Yufkasında  Karamel Soslu  Karamelize Elma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

karemelize-elma

Baklava Yufkasında Karamel Soslu Karamelize Elma Malzemeler:

> 12 yaprak baklava yufkası
> 30 gram tereyağı (erimiş)
> 220 gram pastacı kreması
> 25 gram bitter çikolata
> 25 gram fındık
> 1 kilo kırmızı elma
> 60 gram tereyağı (oda ısısında beklemiş)
> 80 gram toz şeker
> 40 ml. krema
> 100 gram karamel sos

Baklava Yufkasında Karamel Soslu Karamelize Elma Hazırlanışı:

Baklava yufkalarını 12 santim çaplı yuvarlaklar halinde kesin. Aralarına eritilmiş olan tereyağını sürerek 8 kat olacak şekilde üst üste dizin. 8 santim çaplı tart kalıbına yerleştirip, üstüne yine benzer bir tart kalıbını koyup, alttaki kalıbın şeklini almasını sağlayın. Bir tavada 60 gram tereyağını eritin, içine şekeri ilave edin. Soyulmuş ve ince dilimlenmiş elmaları karamelize olmuş şekere katın. Suyunu çekene kadar yaklaşık 25 -30 dakika süreyle pişirin. Hazırlanmış olan baklava hamurunun üzerine 2 çorba kaşığı kadar pastacı kreması yayın. Pastacı kremasının üzerine ince doğranmış çikolata ve fındık parçalarından atın. Sonrasında kremanın üstünü karamelize olan elmalarla kapatın. 205 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirin. Soğuyunca karamel sos ile servis edin.

Tags: Baklava Yufkasında Karamel Soslu Karamelize ElmaBaklava Yufkasında Karamel Soslu Karamelize Elma TarifiKaramelize ElmaKaramelize Elma Tarifi
Previous Post

Enginarlı Bulgur Pilavı

Next Post

Balığın Tatlısı Olur Mu?  

Yemek Zevki Editör

Next Post
Balığın Tatlısı Olur Mu?   

Balığın Tatlısı Olur Mu?  

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki