Ana Sayfa » Tarifler » Bakla Dolması

Bakla Dolması

bakladolmasi

Malzemeler

1 su bardağı kurubakla

1 su bardağı aşlık

4 adet kuru soğan

Biber salçası

Pul biber

Reyhan

Tuz

Zeytinyağı

Üzüm yaprağı

Hazırlanışı

1 gece önceden kurubaklayı ıslatın. Ertesi gün robottan geçirerek bütün malzemeleri karıştırın, içine  yarım su bardağı su ekleyip  küçük küçük sarmaya başlayın.Dolmaların daha lezzetli olması için tencerenin alt kısmına kemikli  et  koyabilirsiniz. Hepsinitencereye dizin ve pişmeye bırakın. Pişmesine 5 dakika kala 2 adet soğanı 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun. Soğanları dolmanın üstüne ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altınıkapatıp servis tabağına alın.

OKU ➤  Sofraların baş tacı: Yoğurtlu Ramiz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir