Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Bahçıvan Kebabı

Bahçıvan Kebabı

Malzemeler:

– 600 gr kuzu kuşbaşı
– 60 gr margarin
– 150 gr arpacık soğan
– 150 gr havuç
– 150 gr bezelye
– 200 gr domates
– 1 tatlı kaşığı tuz
– 150 gr çalı fasulyesi
– 150 gr kabak
– 50 gr dolmalık biber
– ½ demet dereotu
– baharat torbası
– 2,5 bardak  su

Bahçıvan Kebabı Tarifi;

Arpacık soğanlarını  ayıklayıp, bütün  olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın. Domatesi, kabuklarını soyup  çekirdek lerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın.Çalı fasulyesinin  kılçıklarını ayıklayın. Kabağı kazıyın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın. Her üç sebzeyi de, havuçta olduğu gibi, iri zar biçimi doğrayın.Dereotunu  yıkayıp iyice kuruladıktan sonra,  ince kıyın.Yağın üçte  birini orta boy bir tencerede, otta  ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca arpacık soğanı, havuç  ve çalı fasulyesini ilave edip, ara sıra karıştırarak, 3-4 dakika sote edin. Dolmalık biber ve kabağı  da katıp, birkaç dakika daha  sote  ettikten  sonra, tencereyi ateşten alın.Kalan yağı, büyük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika,pembeleşinceye kadar sote edin.Domatesi  katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika daha pişirin.Tuzunu koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Baharat torbasını  ekleyin. Suyunu  ilave edip, bir taşım  kaynatın.Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün.  Kebabı, ağır ateşte 25-30  dakika,  etler  yumuşayıncaya  kadar pişirin. Bu süre  içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.

OKU ➤  Türkiye’nin en tanınan 12 şefi Fairy Platinum ile hayat bulan “Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler” kitabında buluştu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir