Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Baharatlı ve Cevizli Kek

by Yemek Zevki Editör
20 Aralık 2015
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Baharatlı ve Cevizli Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

baharatli-ve-cevizli-kek

Baharatlı ve Cevizli Kek Tarifi

Baharatlı ve Cevizli Kek İçin Malzemeler:
150 gram irmik
125 gram un
150 gram pudra şekeri
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı havanda ezilmiş karanfil
2 çay kaşığı kabartma tozu
200 ml. süt
1 kahve fincanı portakal suyu (60 ml.)
1 adet büyük bop rendelenmiş havuç
25 gram tereyağı
50 ml. sıvı yağ
1 avuç iri çekilmiş California cevizi

Baharatlı ve Cevizli Kek Hazırlanışı:
Geniş bir kapta elenmiş unu, irmiği, şekeri, kabartma tozunu ve baharatı harmanlayın. Sıvı yağı, portakal suyunu, eritilip ılınmış tereyağını ve sütü ekleyin. Spatula ile karıştırın. En son iri çekilmiş ceviz içini ve rendelenmiş havucu ekleyin. Hamuru, yağlanmış orta boy kek kalıbına dökün. Oda ısısında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından alın, isteğe göre yuvarlak kalıplarla kesip servis tabağına yerleştirin. Üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz veya orman meyveleriyle süsleyip vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Tags: baharatlıbaharatlı kekBaharatlı ve Cevizli KekBaharatlı ve Cevizli Kek HazırlanışıBaharatlı ve Cevizli Kek İçin MalzemelerBaharatlı ve Cevizli Kek Nasıl YapılırBaharatlı ve Cevizli Kek Tarificevizlicevizli kekkek
Previous Post

Kırmızı Erikli ve Elmalı Crumble

Next Post

Çikolatalı ve Kuru Meyveli Pasta

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çikolatalı ve Kuru Meyveli Pasta

Çikolatalı ve Kuru Meyveli Pasta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki