Badem Soslu Piliç Bonfile Malzemeler:
> 1 adet piliç göğüs eti
> 1 adet kuru soğan
> 6-7 adet kabuksuz badem
> 3 yemek kaşığı krema
> 1 dilim cheddar peyniri
> 2 adet orta boy mantar
Badem Soslu Piliç Bonfile Hazırlanışı:
Piliç göğsünü jülyen doğrayın. Bir tavada çok az sıvı yağ ile soteleyin. Mantarı doğrayıp içine ekleyin. Birlikte pişirin.
Sosu için; Kuru soğanı küp küp doğrayıp az sıvı yağ ile bir tavada pembeleşene kadar kavurun. Bademleri bıçak yardımıyla 4-5 parçaya bölüp soğanlara ilave edin. 3 yemek kaşığı krema ve cheddar peynirini atıp 1 dakika kadar pişirin. Yoğun bir kıvama gelince ocaktan alın. Yemeği servis tabağına alıp sosu üzerine gezdirdikten hemen sonra servis yapın.