Tarif: Özgür BAKIR – Fotoğraf: İnci BAK
(6 Kişilik)
Malzemeler:
3 paket bitter çikolata (her biri 80 gramlık)
125 gram tereyağı
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
3 damla acıbadem aroması
1 paket vanilya veya aroması
1 su bardağı un (üstten bir parmak kadar eksik olacak)
Bir tutam tuz
¾ su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Sosu İçin:
80 gram bitter çikolata
1 çay bardağı krema
Hazırlanışı:
Fırını 180 derecede ısıtın. Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Oda ısısında ılınmaya bırakın. Ilınınca şekeri ilave ederek mikser yardımı ile çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çırpmaya devam edin. Ardından vanilyayı ve acıbadem aromasını ekleyin. Elenmiş unu ve tuzu da ilave edin. Karıştırın. En son hafif unlanmış ceviz içlerini ekleyin. Spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi birbirine iyice yedirin. Çapı 22-24 cm’lik yuvarlak kelepçeli bir kalıbı yağlayın. Karışımı bu kabın içine dökün. 40-45 dakika pişirin. Fırından alıp oda ısısında ılınmaya bırakın.
Üzeri için krema ve çikolatayı benmari usulü eritin. Ilınınca kekin üzerine dökün. isteğe göre tuzsuz Antep fıstığı içi ile süsleyerek servis yapın.
#BademAromalıCevizliBrownie #bademlibrownie #cevizlibrownie #brownie #çaysaati #food #yummy