Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Badem Aromalı Cevizli Brownie 

by Hatice Ünal
12 Ekim 2020
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Badem Aromalı Cevizli Brownie 
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: İnci Bak

 (6 Kişilik)

 Malzemeler:

3 paket bitter çikolata (her biri 80 gramlık)

125 gram tereyağı

1 su bardağı toz şeker

4 adet yumurta

3 damla acıbadem aroması

1 paket vanilya veya aroması

1 su bardağı un (üstten bir parmak kadar eksik olacak)

Bir tutam tuz

¾ su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Sosu için:

80 gram bitter çikolata

1 çay bardağı krema

Hazırlanışı:

Fırını 180 derecede ısıtın. Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Oda ısısında ılınmaya bırakın. Ilınınca şekeri ilave ederek mikser yardımı ile çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çırpmaya devam edin. Ardından vanilyayı ve acıbadem aromasını ekleyin. Elenmiş unu ve tuzu da ilave edin. Karıştırın. En son hafif unlanmış ceviz içlerini ekleyin. Spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi birbirine iyice yedirin. Çapı 22-24 cm’lik yuvarlak kelepçeli bir kalıbı yağlayın. Karışımı bu kabın içine dökün. 40-45 dakika pişirin. Fırından alıp oda ısısında ılınmaya bırakın. Üzeri için krema ve çikolatayı benmari usulü eritin. Ilınınca kekin üzerine dökün. isteğe göre tuzsuz Antep fıstığı içi ile süsleyerek servis yapın.

#bademaromalıcevizlibrownie #cevizlibrownie #brownie #brownieyap #tatlı #dessert #turkishdelights #food #yummy #evdetatlıkeyfi

 

Previous Post

Etli Yeşil Elma Dolması

Next Post

Baget Pizza

Hatice Ünal

Next Post
Baget Pizza

Baget Pizza

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki