Baby Greens ve Balsamik Reduction Salatası Malzemeler:
> 3 adet armut (Armutların sert olmasına dikkat edin)
> Yarım fincan ceviz içi > 100 gram gorgonzola peyniri > Maskulin salata
Pişirme Sıvısı İçin:
> 3 bardak balsamik sirke > 2 bardak vişne yada kuşburnu suyu
> 2 bardak su > Çeyrek bardak şeker > 2 adet karanfil > 1 adet tarçın kabuğu
> 1 adet kakule > Yarım portakalın kabuğu, beyaz kısımları alınmış
Baby Greens ve Balsamik Reduction Salatası Hazırlanışı:
Armut için; Pişirme sıvısı malzemelerini küçük derin bir çelik tencereye koyun. Orta ateşte kaynatın. Kaynayınca armutları soyup içine atın. Yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirin. Pişince sıvının içinden çıkarın ve ılıyınca her bir armudu diklemesine 4’e kesin. Balsamik reduction için; Balsamik sirkeyi tencereye koyun, orta ateşte kaynatın. Kaynadıkça sirke suyunu çekecek, koyulaşacak ve sıvı miktarı azaldığı için, seker miktarı oran olarak artacak ve sos tatlılaşacaktır. Balsamik sirkenin yeteri kadar koyulaşıp koyulaşmadığını anlamak için, metal bir kaşığı içine sokup çıkarın. Eğer hazırsa kaşığı çıkardığınızda, sos metal kaşığın arkasını kaplayacak ve hemen akıp gitmeyecek kadar koyulaşmış olmalıdır. Salata için; Arzu ettiğiniz miktarda maskulin karışımını tabağa koyun. Üzerine piştikten sonra 4’ e kestiğiniz armutlardan 3 parçayı koyun. Gorgonzola peynirini ufalayarak üzerine serpiştirin. Fırında kavurduğunuz cevizleri serpiştirin. En son olarak kaşıkla üzerine balsamik reduction’ı gezdirin.