Ayvalı ve Kerevizli Pırasa

Fotoğraf: Özgür Bakır / Tarif: Serap Yomra

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 kilo pırasa

2 adet orta boy soğan

2 adet büyük boy havuç

1 adet ayva

1 adet kereviz

1 limonun suyu

1 kahve fincanı kuşüzümü

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 su bardağı mandalina veya portakal suyu

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı su

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Hazırlanışı:

Kuşüzümlerini sıcak suda 10 dakika kadar bekletin. Soğanı soyup halka şeklinde doğradıktan sonra tuz ile iyice ovun. Pırasaları temizleyip yarım parmak uzunluğunda, verev şeklinde kesin. Havuçları soyup halka şeklinde kesin. Ayva ve kerevizin kabuğunu soyup küp şeklinde doğradıktan sonra 1 limonun suyunu sıkıp karıştırın. Tencerenin dibine pırasaları yayın. Üzerine sırasıyla havucu, soğanı, ayvayı ve kerevizi yerleştirin.  En son tuzunu, dolmalık kuşüzümleri ile şekeri serpin, zeytinyağını ve suyunu dökün. Çok kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Yemeği ocaktan almaya 5 dakika kala mandalina veya portakal suyunu ekleyin. Ateşi yükseltip meyve suyunu hafif çektirin. Ocaktan alın. İsteğe göre üzeri için, tavada yağsız olarak kavrulmuş dolmalık fıstıkları serpebilirsiniz. Ilık veya soğuk servis yapın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir