Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Ayvalı Crumble

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Ayvalı Crumble

Ayvalı Crumble

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Ayvalı Crumble

 

Malzemeler;
25-30 cm’lik kalıp için
Ayva tatlısı için:
5 adet ayva
1 litre vişne suyu
2 adet çubuk tarçın
2.5 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı granül meyve çayı (kuşburnu, böğürtlen gibi)
Hamuru için:
250 gram un (esmer un tercih edilebilir)
125 gram tereyağı (buzdolabından henüz yeni çıkmış olmalı)
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı yulaf
Yarım su bardağı esmer toz şeker

Ayvalı Crumble Tarifi;
Ayvaları temizleyip 6-8 parçaya ayırın. Çekirdeklerini daha sonra kullanmak için ayırın. Karnıyarık tenceresi gibi yayvan bir tencereye ayvaları yerleştirin. Üzerine şekeri şerpin ve ayvaların üzerini tamamen kapatacak şekilde vişne suyunu dökün. Tarçını ve meyve çayını da ilave edin. Ayvaları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Unun ortasını havuz şeklinde açıp küp küp kesilmiş tereyağını, şekeri ve yulafı ilave edin. Parmaklarınızın ucuyla tüm malzemeyi ekmek kırıntısı gibi olacak şekilde karıştırın.
Ayvaları pişirmek isteğiniz kaba alın. Hazırladığınız kum şeklindeki karşımla üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Şefin notu:
Ben bu tatlıyı cam ya da porselen bir kapta pişirmenizi tavsiye ediyorum. Porsiyonlaması zor bir tatlı olduğu için piştiği kapta servis edilebilir.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Portakallı Haşhaşlı Kek

Next Post

Renkli Börek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Renkli Börek

Renkli Börek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki